VirtueMart
Budžets:
Atlikums:

TOP10

Info: Jūsu pārlūks nepieņem sīkdatnes. Lai varētu ielikt produktus grozā un tos nopirktu, Jums ir jāiespējo sīkdatnes (cookies).
Jaunumi arrow Latvijas novadu tradicionālie ēdieni / LA tematiskā avīze



Latvijas novadu tradicionālie ēdieni / LA tematiskā avīze
Skatīt pilna izmēra attēlu


Cena: 1.79 €

Latvijas novadu tradicionālie ēdieni / LA tematiskā avīze

Autors:
Izdevniecība: Latvijas mediji
Izdošanas gads: 2018
Valoda: Latviešu
Produkta veids: Mīkstie vāki
ISBN: 2100003642127
Lapaspušu skaits: Nav datu
Sērija:
Ievadīšanas datums: 03.07.2018

Anotācija:
Latviju ar auto var šķērsot vienas dienas laikā – viss šķiet tik tuvs un mazs. Tomēr atšķirības starp novadiem ir! Kurzemnieki iesmej par vidzemniekiem, ka šie ēdot striķus, bet paši pa to laiku uzkož žograušus, iestrebj skābputru un ēd rāceņus ar balto sviestu, kas nemaz nav īsts sviests. Latgalieši sviestā uzsilda asuškas un kļockas, nenieka nebēdādami par kalorijām. Zemgalieši, pārlūkodami līdzenos labības tīrumus, galdā ceļ kārtīgu miežu putras bļodu. Kamēr kurzemnieki uzvāra Usmas zuš’ zup’, latgalieši pa to laiku savā zivju zupā ielej glāzīti šmakovceņas. Kamēr Rāznas zvejnieks sāla sīgu, vidzemnieki iemarinē Minhauzena nēģus. Latvijas virtuvē var atrast lībiešu, poļu, krievu, ebreju, lietuviešu un vairāku citu tautu ēdienu ietekmes. Bet ir tādi, kurus gatavo visā Latvijā, kaut reizēm to nosaukumi atšķiras. Un visus novadus vieno īpaša cieņa pret maizi. Izdevniecība “Latvijas Mediji” izdevusi jūlija Tematisko Avīzi “Latvijas novadu tradicionālie ēdieni”, ko veidojuši Sandra un Valdis Ošiņi. Tematiskajā Avīzē autori meklējuši kopīgo un atšķirīgo dažādu Latvijas novadu ēdienos: gan vēsturiskos, gan jaunos un neparastos. Izdevumā atradīsiet receptes, stāstus, iepazīsiet ģimenes un dzimtu tradīcijas un senas receptes. Šajā izdevumā ir daudz stāstu par ģimenēm, stipro plecu, mammas, tēta, vecmāmiņas vai vectētiņa padomu, kuru bērni pieņem ar pateicību, par lieliskiem darba kolektīviem. Atliks tikai izvēlēties, vai uzēst kuģeli no Zemgales, rieži no Kurzemes vai babku no Latgales.